Sverige har en lång historik av att demokratisera mode, exempel, HM gör att alla kan klä sig moderiktigt till ett billigt pris. IKEA demokratiserade heminredning och stil till en snäll prislapp för alla. När Sverige fortsatte att i digital anda vara en it nation så skapades Skype, samtal för alla, gratis eller väldigt billigt, och har finns även Rebtel i samma skara.

Spotify är ett annat exempel som gjorde att musik kunde demokratiseras i sitt användande, för en mindre summa pengar får du tillgång till ett jättebibliotek direkt i mobilen. Sammanfattningsvis har vi en fin historia i Sverige for att göra livet enklare for människor och ta betalt för det. En senare tillgång i detta sammanhang är TicTail som skapar en gratis webshop för alla, som är gratis och kommer vara det, men det ser ut som om man i fortsättningen kommer betala for extra tjänster, men i grund och botten så är det ett toppen sätt att testa om man kan sälja sina gamla skidor, stickers eller sin moped på nätet på ett enkelt sätt med, föreslagna villkor, betalnings lösningar etc. Super enkelt!

Jag testade med lite stickers som jag själv designat till GeekGirlMeetup och salde en sticker direkt. TicTail ar ett toppen alternativ att komma igång med sitt webshoppande utan att betala for att bygga en webshop.