Jag har flyttat till London och börjat jobba med en Stockholmsbaserade startupen, SkrivaPå, för att internationalisera tjänsten i London, vi kör dock fortfarande i bästa bootstrappade anda. SkrivaPå, eller som det nu snart kommer heta, Scrive.com gör digitala signerings tjänster för kontrakt och anda dokument.

När jag i höstas presenterade mitt RunAlong APIDisruptive Code konferansen satt det en kille längst fram, som jag inte kände igen, i vårt till trots ganska lilla kommunity i Sverige. Han ställde riktigt bra frågor, och jag kunde inte låta bli att tänka, vem är den här killen. Gracjan Polak visade sig vara huvud utvecklare på SkrivaPå, och snart presenterade han mig för Lukas Duczko en handelshögskole elev som var huvudgrundare. Kvällen slutade med att vi satt och snackade API’er, webbstrategi, genemsamma start-up erfarenheter och scrum och konsten av att driva ett distribuerat team.

Diskussionen fortsatte under hösten 2010 och våren 2011 och för att göra en lång historia kort, så flyttade jag till London, öppnade upp API’et semi publikt för andra att bygga tredjepartsapplikationer på och pausade det projektet. Lukas frågade mig om inte jag skulle öppna upp deras London kontor. Jo, så klart att jag ska. Jag förstog tjänsten och affärsmodellen kring produkten, jag hade använt den själv och kunde stå bakom den till 100%. Det var ett givet ja, att börja jobba med denna garage startup.

Det roliga är att jag verkligen har upptäckt hur det är att jobba med denna ett väl fungerande distribuerat team. Vi har 3 som jobbar i Sverige, 3 i Polen, 3 i London, 1 i Turkiet, och en amerikan som reser runt. Vi har saker som ”De Tibetanska Patcharna”, när Erik Normand skriver kod på resande fot och laddar upp den til utvecklings servern för testing när han får tillgång till Intenret i Tibet och Xiang. Just nu känns det som om jag jobbar med världens modernaste start och team du kan tänka dig, då de ger sina medarbetare och delägare möjligheten och friheten att göra det de verkligen älskar.

Som en del av mitt arbete med Scrive/SkrivaPå så får jag mitt arbete med GeekGirlMeetup.com, un-conferancen om web, kod och startups som syftar att skapa kvinnliga förebilder inom web, kod och startups genom aktiv kunskaps utväxling, nätverk och förebilder. SkrivaPå går in som aktiv organisations sponsor, den första av sin sort.

Mitt skrivande här på Nya Affärers blog kommer inte förändras så mycket utöver att skildringarna i mitt liv i en start-up kommer att skildra ett internationellt perspektiv, och att tjänsten jag ser världen ifrån är annorlunda än tidigare.