Thanks for an amazing surprize! @linusekenstam @magnus_jansson @copygram #sswc

Social Sweden Web Camp 2012 var en njutning for internet själen, cirka 450 av Sveriges internet intellektuella samlades for att tala om internet i framtiden, praktiskt, filosofiskt, tekniskt och affärsmässigt.

Några takeaways från sessionerna.
Anna Oscarsson (Kvittar) hade sessionen ”Bank 2.0″ om bankernas nya tjänster, de sitter inne på konsumentinformation utan att dela med sig. Den öppna diskussionen ledd av Anna handlade om vad som händer  när bankerna går samman och skapar den nya gemensamma mobil  betal lösningen WyWallet och andra nya lösningar, användarvänlighet, öppen data och tillgången till datan i intregrarede lösningar. Diskussionen avslutades med att stamma av vad folk tror på mest, storbanker eller nisch banker. Sammanfattningsvis: det ar öppet for nya aktörer till trots att inträdes tröskeln är stor och dyr.
Datan är det nya guldet.
Författaren bakom ”Såld på Nätet” Fredrik Alverén drog ens session om pratade om hur gratis tjänsternas insamling av vår information påverkar vårt liv mer an vad vi tror, helt enkelt, priset vi betalar for gratis tjänster. Man kommer även snart kunna köpa hans bok på nätet – gratis i utbyte mot sina uppgifter som kan användas hur som helst for all evig framtid om inte annat sätter det perspektiv på ämnet. Boken finns att köpa på nätet for ca 179 kr.
Överigt pa SSWC
Copygr.am var en tjänst jag testade veckan innan SSWC. Jag kopplade in mitt Instagram konto och testade lite, tänkte inte mer på det. Men andra dagen på SSWC sa kommer det fram två killar med ett kuvert med handskrivet ”Heidi Harman” på. Jag känner igen Copygram klistermarket, men det ar sa många tjänster man provar, jag minns inte. Desto större överraskning blir det när jag öppnar upp kuvertet och det som finns i är, en samling av mina utvalda Instagram bilder OCH några från konferensen. De hade suttit hemma och jobbat med sin printer in i det sista och fatt med bilder fran koneransen, stilpoäng! 12 av nästa 600 på konfen hade testat tjänsten och vi fick en varsitt set bilder som annars säljs mest i Brasilien och Japan, inte illa for två utvecklare med en bootstrappad verksamhet i Falkenberg. Tack Linus Ekenstam och Magnus Janson.
Aven tjänsten Momoto (som jag skrivit om har tidigare) börjar ta form bokstavligen talat, vi börjar få se prototyper på Momoto-kameran som ska hjälpa Quantified Self entusiaster att aldrig missa ett moment av sitt liv. Tjänsten är startad av Martin Källstrom som även ligger bakom Twingly. Kul att se att teamet vaxer, jag ser fram emot att få prova kameran.
Christer Holger startar en skola i Stockholm, med fokus på det tekniska for de som vart oroliga for dem som vill att barnen far extra mycket fokus på teknik. Skolan heter SkapaSkolan. Ni kommer nog hora mycket om detta i framtiden.
Granniverse, jag traffade aven Charlotta Uhler som jobbar med projektet Granniverse, en dokumentar och projekt där man kan ladda upp en bild på sin mormor och berätta hennes histora. En projekt som varmer hjartat! Kika, kolla, var med.
I veckan:
Under veckan kommer aven Media Evolutions - The Conference i Malmo. En två dagars konferens som stoltserar med namn som Maria Popova (BrainpickerBrain Pickings), Mai-Li Hammargren (Mutewatch) och Sriram Peruemba (E ink). Som vanligt har biljetterna sålt slut.