I går gick jag på en buss full med entreprenörer från norra europa kallad Startup Bus (@theStartupBus) from Köpenhamn till webbkonferansen LeWeb i Paris. Under gårdagen samlades europeiska entreprenörer, utvecklare och designers på CBS Labs (Copenhagen Business Schools Inkubator) för en förfest pils för att säga hej och för att dagen efter påbörja ett rullande Hackathon på bus med wifi från Köpenhamn.

Bussen stannade i Aarhus för att stanna hos Startup City en privat inkubator där teamen gjorde sin första 1,5 minuter långa presentation och ta emot frågor för att förbättra sina pitchar.

Teamen ser ut som foljande:

Plinq
Gör det lätt att lära sig spela piano där du spenderar mest tid, på din laptop. Antagligen bussens gladaste team.

BusStop Productions (teamet jag valt att delta i under resan) gor en pilot till en docu serie som ska sändas nationellt i USA under våren 2012 och ämnar att spridas internationellt i takt med att startup up bus blivit ett internationellt fenomen.

Amor domus
Amor Domus låter köpare och säljare skippa mäklare som mellan handen och för första gång visualiseras efterfrågan på en och samma site, genom att  att sammanfoöra dem direkt.

QBeeCo – Vi hjälper barn vara mer ansvarsfulla, och vuxna mer involverade genom en app som tillåter föräldrarna att uppmuntra barns god beteende.

Dagen avslutades i Hamburg med en runda förbättrade pitchar som synkade med den tyska startup bussen från Berlin. Fortsättning följer.