Jag vill dela med mig av saker som jag stött på under sommaren, två appar som gör livet lite enklare och roligare mellan möten och i mailboxens djupaste djungel. Videon ovanför kommer från förra årets SSWC, en kort intervju med PM Nordkvist som gjorde en fin Twitter printer.

Sommaren basta appar:

Streak - En simpel plugin i som funkar for Googles egna browser Chrome, som tillåter att man far ett CRM system för sälj, rekrytering, fundraising och/eller bughantering.   Utvecklat av en kille som inte helt förvånansvärt jobbat for Google tidigare och nu utvecklat ett eget system tillsammans med en kollega. Jaghar tittat på flertalet liknande system, Huddle, Podio mfl, men bara detta ar nåt funkar där man redan jobbar – i mailboxen. Enkelt att installera och funkar med en gång, har aldrig sett pa maken hur snabbt det blev ordning. Skaffa det innan det börjar kosta, for givetvis kommer det börja kosta, men det känns som om det kan vara vart det for första gången på länge, lite av framtiden ar äntligen har.

Upp ur Stockholm - En iPhone app som ger en information om man ska vara långt frame eller bak i tunnelbanevagnen beroende på vart man ska efter att man stigit av, en tidigare något implicit kunskap reserverad for de som antingen är födda is staden eller bott där större delen av sitt liv. En enkel, smart och sympatisk livs förbättrar som ar värd en nedladdning. Appen ar gratis och skapad av apptrion Approdites.

Påminnelse om sommarens bästa event och konferanser:

SSWC – Sociel Swedish Web Camp - anordnas for fjärde året i rad for att samla de flesta av de svenska internet intellektuella for att tala om Internets framtid. Ca 400 pers samlas på Tjärö Naturresevat i Blekinges skärgård för att tala under knytkonferasen som som vuxit explosions artat under åren men alltid tillgodosett fantastiska möten såväl som upplevelsevarda tal, workshops och andra internet relaterade hyss som geo-cashing och Arduino hack.

Mediaevolution – The conference - Malmö konferensen som vanligtvis säljer slut på biljetterna har en line up som heter duga, med temat ”Human Behaviour” och har öppnat upp med några fler paltser i är på begäran. Med 40 internationell talare om Interaktions design till mobila faktorer som påverkar industrin ar det en konferens att besöka när man första chansen. Ser fram emot det!