I veckan är åter det dags för vår systertidning Veckans Affärers lista över Sveriges 125 mäktigaste kvinnor. Den har presenterats i samband med kvinnodagen i hela 15 år och fått stort inflytande över debatten om kvinnors makt och roll i näringslivet.

Listan presenteras på en stor gala varje år, och 2012 får äntligen också entreprenörerna ta plats. Nya Affärer har nämligen fått utse en kvinnlig entreprenör som får sola sig i glansen på galan och utmärkas för att hon skapat sin egen maktposition som företagare.

Under dagarna fram till det stora avslöjandet får ni också möta några bubblare på listan.  Först ut är Sara Hürlimann som tog makt över sin egen karriär. När det var dåligt med tandläkarjobb i Sverige sökte hon sig till Schweiz. Idag äger och leder hon Schweiz största aktör inom tandvård och har just startat den första kliniken i Sverige.

Läs mer om Sara Hürlimann här!

Vår andra bubblare är Helena Casserlöv-Kvist. När hon startade sitt företag Meritmind var målet att fullt ut få genomföra affärsidén och de egna värderingarna. Därför startade hon med eget kapital och riskerade allt för att få behålla full kontroll över företaget.

Läs mer om När Helena Casserlöv-Kvist här.

Trevlig läsning!